Haber

Almanya’dan Ukrayna’ya tank ihtiyacı: “Scholz ABD’yi bekliyor”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un, ABD’nin Ukrayna’ya muharebe tankı göndermesi durumunda ülkesinin de Leopard tankları tedarik edeceğini söylediği iddia edildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un tankların Ukrayna’ya teslimi için şart koştuğu iddia edildi. Alman basınına yansıyan habere göre Almanya Başbakanı Scholz, Salı günü telefon görüşmesi yaptığı ABD Başkanı Joe Biden’a, ABD’nin Ukrayna’ya Abrams tipi muharebe tankı tedarik etmesi halinde Almanya’nın da Leopard tankları tedarik edeceğini söyledi. Biden’ın Scholz’un durumu karşılığında herhangi bir taahhütte bulunmadığı belirtildi.

Başbakan Olaf Scholz, Alman yapımı Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya göndermesi veya üçüncü ülkelere göndermesi yönünde baskılarla karşı karşıya kalırken, ABD başta olmak üzere müttefik ülkelerle uyum içinde hareket etmek istediği ifade ediliyor. tek başına hareket ettiği algısı.

Polonya ve Finlandiya, Leopard tanklarını Ukrayna’ya gönderme sözü verirken, teslimat için Almanya’nın izni gerekiyor.

Almanya’da savunma bakanları bir araya geldi

Öte yandan yarın NATO’nun Ramstein Hava Üssü’nde yapılacak “Ukrayna Savunma ve Güvenlik İstişare Grubu Toplantısı”nda Rusya-Ukrayna savaşında yaşananlar, Ukrayna’ya yapılan yardımlar ve bölgedeki son durum ele alınacak. Türkiye’den Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katılacağı toplantıda yaklaşık 30 ülkenin savunma bakanları bir araya gelecek. – BERLİN

habersavastepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu